Tilbud
Tenuta Cedrare, Ripasso Classic DOC Valpolicella 2016

Tenuta Cedrare, Ripasso Classic DOC Valpolicella 2016

124,00 DKK 199,00 DKK


Ripasso, eller passere igen, som det ville hedde på dansk, er en produktionsmetode. Amarone er den store vin i Valpolicella, Ripasso er af mange anset som lillebror, da den er produceret på de samme druer, Corvina, Rondinella. Når man i løbet af foråret presser druerne til Amarone, efter at de har ligget og tørret vinteren over og har de mistet 30-40% af sin vægt, gæres mosten sammen med de bedste Valpolicella druer fra høsten året før. Denne anden gangs gæring (Ripasso) betyder mere alkohol, mere farve, fylde og ikke mindst mere karakter. Dog er metoden ikke nogen garanti for kvalitet, da titlen ikke er beskyttet og desværre kan kvaliteten derfor være svingende.

 

Bertoldis Valpocella Ripasso DOC, er dog garant for en konstant sikker kvalitet og derfor finder vi, at denne vin er mere end pengene værd.

Druerne er håndplukkede og gæringen på 22-24 grader kontrolleres knivskarpt, det samme gentager sig når Amarone kvaset tilsættes næsten et ½ år senere.  Modnes derefter 15-18 måneder på franske egefade.

Farven er dyb mørk bordeaux, med violette toner

I næsen er der modne frugter, solbær, kirsebær og krydderier, kakao. Smagen er velstruktureret og med harmoni og frugtig.

Passer til kraftig mad, ost og nydes selvfølgelig også alene. Fantastisk til stærke gryderetter med okse-, svine- og lammekød


Model/Varenr.: 787
Lagerstatus: På lager
75 cl.